Eg berre elsker gjærbakst og her har eg laget deilige kanelstenger med eple 🍎🍏
Eg har brukt laktosefrie produkter, men du bruker dei melkeprodukta du vanligvis bruker.
Eg fekk 2 stenger av denne oppskrifta
DEIGEN:
- 1 pk gjær tørr eller fersk
- 3 dl melk
- 2 dl vaniljeyoghurt
- 300 GR Melange/smør
- 160 GR sukker
- 1/2 ts salt
- 700-800 gr kveitemjøl
Varm melka til 37 grader og ha i gjæren, fersk eller tørr. ha den opp i bakemaskinen din. Tilsett det tørre og kjør maskinen i 10 min. ha smøret oppi litt etter litt, kjør i 10 min til.
Hev til dobbel størrelse.
Fremgansmåte.
Del deigen i to og bak ut to rektangulære stenger.
Har på smørblanding og strø på eplene i midten av stanga.
Brett inn sidene på stengene og pendle med egg og strø på perlesukker.
Fyll
- 120 GR Melange/smør
- 3 ts kanel
- 2 ss sukker
Bland dette lett saman i ei skål. Smøret må være mjukt. Smør det utover stengene og strø på eplene.
- 100 gr oppkutta epler
1 egg til pensling.
- 2 ss sukker
- 2 ts kanel
Bland dette sammen og strømpe stengene
Etterhev ca 20 min
Steik på 200 grader i 25-30 min