Plankebiff etter inspirasjon fra mat fra bunnen og med saus fra Jeanette Willams
Biff er aldri feil og laget til slik eg gjer her er nydelig godt. Det tar seg fint ut og selv om brun mat kan være vanskelig å få til å sjå lekkert ut.
- ytrefilet av okse. 150-250 gr PR person. Du kan og bruke mørbrad eller indrefilet.
- 1-2 ts Salt
- 1-2 ts Pepper
- Potetstappe
- 1 egg
- 150 gr raspa ost
- 1 Løk
- 2 store Sopp
- 2 Tomater
Svi biffene på begge sider på sterk varme og legg dei på eit fat. Gni dei inn med salt og pepper.
Legg dei på planken og sprøyt potetstappa rundt. Legg på tomat, løk og sopp.
Steik dette i ovnen på 230 grader midt i ovnen til biffen har ønska grader. Bruk steketermometer slik at du har full kontroll på steketiden.
Rå: 52-56 grader
Medium: 58-64 grader
Godt stekt: 66-68 grader
Potetetstappe
Bruker denne oppskrifta og tilsetter 1 egg og ost
https://lailasmat.blogg.no/potetstappe.html
Bernaisesaus Fra Jeanette Williams
Har brukt denne oppskrifta men bytter ut med laktosefritt smør
https://williamsmatgrill.blogspot.com/2019/09/hemmagjord-bearnesas.html?m=1