Min plankebiff

Plankebiff etter inspirasjon fra mat fra bunnen og med saus fra Jeanette Willams

Biff er aldri feil og laget til slik eg gjer her er nydelig godt. Det tar seg fint ut og selv om brun mat kan være vanskelig å få til å sjå lekkert ut.

  • ytrefilet av okse. 150-250 gr PR person. Du kan og bruke mørbrad eller indrefilet.
  • 1-2 ts Salt
  • 1-2 ts Pepper
  • Potetstappe
  • 1 egg
  • 150 gr raspa ost
  • 1 Løk
  • 2 store Sopp
  • 2 Tomater

Svi biffene på begge sider på sterk varme og legg dei på eit fat. Gni dei inn med salt og pepper.

Legg dei på planken og sprøyt potetstappa rundt. Legg på tomat, løk og sopp.

Steik dette i ovnen på 230 grader midt i ovnen til biffen har ønska grader. Bruk steketermometer slik at du har full kontroll på steketiden.

Rå: 52-56 grader

Medium: 58-64 grader

Godt stekt: 66-68 grader

Potetetstappe

Bruker denne oppskrifta og tilsetter 1 egg og ost

https://lailasmat.blogg.no/potetstappe.html

Bernaisesaus Fra Jeanette Williams

Har brukt denne oppskrifta men bytter ut med laktosefritt smør

https://williamsmatgrill.blogspot.com/2019/09/hemmagjord-bearnesas.html?m=1

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg