Minipavlova til juledessert. Bunnenene kan du lage i forkant så er det berre å fylle den med det du måtte ønske. Eg har byttet ut vanlig fløyte med Gryr kokosraps. Du bruker dei produkta du vanligvis bruker.
Bunn:
- 3 eggekviter
- 2 dl Sukker
- 1 ts Maizena
- 1/2 ts Eddik
- 1 ts Vaniljepulver/vaniljesukker
Visp eggekviter til det stivner. Tilsett litt og litt sukker mens kjøkkenmaskin en går. Til slutt har du i vaniljepulver/vaniljesukker , maizena og eddik mens maskinen går. Visp til du får ein glatt marengs.
Lag 8 små porsjonsbunner. Du kan teikne 8 rundinger på bakepapiret og fordel marengsen på desse. Eg fordelte dei på brettet uten å teikne.
Sett steikeovnen på 150 grader.
Sett kaka i rilla under midten i ovnen. Steik marengsen i 90 min. Åpne døra og la marengsen stå inni ovnen til den er kald.
Vaniljekrem:
- 3 eggeplommer
- 1 1/2 dl Melk(eg brukte mandelmelk)
- 1/2 dl Sukker
- 2 ss Maizena
- 1 ts Vaniljepulver/vaniljestang/vaniljesukker
Framgongsmåte
- Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
- Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestenger og ha frø og stanga i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maisena i blandingen.
- Varm opp blandingen på låg varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke.
- Avkjøl vaniljekremen før du blander inn vispa fløyte
- 1 1/2 dl fløyte (eg brukte gryr fløyte)
- 2 ss melis
Visp dette til luftig krem og bland det inn i vaniljekremen.
Bre kremen utover marengsen rett før servering og ha på bær etter ønske. Du kan bruke jordbær, bx bringebær, blåbær og Kiwi. Eller andre bær/frukt etter ditt ønske.
Eller du kan kutte opp bær og ha i forskjellige skåler. Ha kremen i ei skål og bunnene på eit fat. Då kan gjestene forsyne seg med dei bæra og så mykje krem som dei sjølv ynskjer.