Minipavlova

Minipavlova til juledessert. Bunnenene kan du lage i forkant så er det berre å fylle den med det du måtte ønske.  Eg har byttet ut vanlig fløyte med Gryr kokosraps. Du bruker dei produkta du vanligvis bruker.

Bunn:

  • 3 eggekviter
  • 2 dl Sukker
  • 1 ts Maizena
  • 1/2 ts Eddik
  • 1 ts Vaniljepulver/vaniljesukker

Visp eggekviter til det stivner. Tilsett litt og litt sukker mens kjøkkenmaskin en går. Til slutt har du i vaniljepulver/vaniljesukker , maizena og eddik mens maskinen går. Visp til du får ein glatt marengs.

Lag 8 små porsjonsbunner. Du kan teikne 8 rundinger på bakepapiret og fordel marengsen på desse. Eg fordelte dei på brettet uten å teikne.

Sett steikeovnen på 150 grader.

Sett kaka i rilla under midten i ovnen. Steik marengsen i 90 min. Åpne døra og la marengsen stå inni ovnen til den er kald.

Vaniljekrem:

  • 3 eggeplommer
  • 1 1/2 dl Melk(eg brukte mandelmelk)
  • 1/2 dl Sukker
  • 2 ss Maizena
  • 1 ts Vaniljepulver/vaniljestang/vaniljesukker

Framgongsmåte

  • Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
  • Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestenger og ha frø og stanga i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maisena i blandingen.
  • Varm opp blandingen på låg varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke.
  • Avkjøl vaniljekremen før du blander inn vispa fløyte
  • 1 1/2 dl fløyte (eg brukte gryr fløyte)
  • 2 ss melis

Visp dette til luftig krem og bland det inn i vaniljekremen.

Bre kremen utover marengsen rett før servering og ha på bær etter ønske. Du kan bruke jordbær, bx bringebær, blåbær og Kiwi. Eller andre bær/frukt etter ditt ønske.

Eller du kan kutte opp bær og ha i forskjellige skåler. Ha kremen i ei skål og bunnene på eit fat. Då kan gjestene forsyne seg med dei bæra og så mykje krem som dei sjølv ynskjer.

0 kommentarer

Siste innlegg