Moussaka er ein deilig gresk ovnsrett som eg serverer med salat og godt brød
Kjøttsaus
- 400 gr karbonadedeig
- 1 løk
- 1 kinesisk kvitløk
- 1 ts timian
- 1 BX tomater
- 4 ss tomatpuré
- 2 ts brunt sukker
- 1 cup oksefond
steik karbonadedeigen. bland i løk og kvitløk og fres litt. ha i resten og la sausen småkoke i 45 min.
- 6 poteter
skrell potetene og skjær dei i skiver og kok i 10-15 min. slå av vatnet og la dei tørke litt.
Ostesaus
- 2 ss blå melange
- 2 ss kveitemjøl
- 2-3 dl melk laktosefri
- 1-2 dl vatn
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1/2 ts muskat
- 1 BX revet kvitost
- 30 gr parmesan
Fres melange og mjøl. spe med melk litt om gangen mens du rører. La sausen koke til mjølsmaken er borte ca 10 min. Ha i vatn, salt, pepper og muskat og rør inn parmesanosten og halvparten av kvitosten.
Legg lagvis i ei form og avslutt med ost på toppen.
Steik 225 grafer i ca 30 min
0 kommentarer