Moussaka

 

 

Moussaka er ein deilig gresk ovnsrett som eg serverer med salat og godt brød

Kjøttsaus

  • 400 gr karbonadedeig
  • 1 løk
  • 1 kinesisk kvitløk
  • 1 ts timian
  • 1 BX tomater
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 cup oksefond

steik karbonadedeigen. bland i løk og kvitløk og fres litt. ha i resten og la sausen småkoke i 45 min.

  • 6 poteter

skrell potetene og skjær dei i skiver og kok i 10-15 min. slå av vatnet og la dei tørke litt.

Ostesaus

  • 2 ss blå melange
  • 2 ss kveitemjøl
  • 2-3 dl melk laktosefri
  • 1-2 dl vatn
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts muskat
  • 1 BX revet kvitost
  • 30 gr parmesan

Fres melange og mjøl. spe med melk litt om gangen mens du rører. La sausen koke til mjølsmaken er borte ca 10 min. Ha i vatn, salt, pepper og muskat  og rør inn parmesanosten og halvparten av kvitosten.

 

 

Legg lagvis i ei form og avslutt med ost på toppen.

Steik 225 grafer i ca 30 min

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg