Muffins med skum Er ein liten godbit for den med litt søtbehov
MUFFINSDEIG:
- 350 gr mjukt smør
- 250 gr sukker
- 2 dl vatn
- 3 dl creme frech
- 60 gr kakao
- 450 gr mjøl
- 1 Ts bakepulver
- 1 Ts natron
- 5 egg
Kok opp vatn bland i kakao og creme frech
Visp smør og sukker kvitt bland i sammenpisket egg ha mel og creme fresh blandingen i vekselvis med mjølet
Ha røra i store muffinsformer
180 grader i ca 20-25 min
FYLL:
200 gr bær(jordbær,blåbær eller bringebær)
3 ss melis
Mos bæra med melis og lag ei grop i muffinsene, ha i bærblandingen.
SKUM:
- 1 dl vatn
- 300 gr sukker
- 200 gr flytenede glykose
- 200 gr eggekviter
- 2 ss sukker
- 3 ts vaniljesukker
- ei klype flaksalt
kok opp vatn, sukker (300 gr)og glukose på svak varme og la detsmåkoke til den når 117 grader.
Visp eggekvitene stive når sukkerblandingen nermer seg 117 grader. bland i sukkeret(2ss). visp på høg hastighet medan du har i den varme sukkerblandingen i ei tynn stripe. tilsett vaniljesukker. visp til du har eit fint skum.
Ha skummet på muffinsene
PYNT:
- 200-400 gr kokesjokolade
Smelt sjokoladen i vannbad og kjøl ned litt før du har den over skummet.