Muffins skum/marengs

 

Muffins med skum Er ein liten godbit for den med litt søtbehov

MUFFINSDEIG:

  • 350 gr mjukt smør
  • 250 gr sukker
  • 2 dl vatn
  • 3 dl creme frech
  • 60 gr kakao
  • 450 gr mjøl
  • 1 Ts bakepulver
  • 1 Ts natron
  • 5 egg

Kok opp vatn bland i kakao og creme frech

Visp smør og sukker kvitt bland i sammenpisket egg ha mel og creme fresh blandingen  i vekselvis med mjølet

Ha røra i store muffinsformer

180 grader i ca 20-25 min

FYLL:

200 gr bær(jordbær,blåbær eller bringebær)

3 ss melis

Mos bæra med melis og lag ei grop i muffinsene, ha i bærblandingen.

SKUM:

  • 1 dl vatn
  • 300 gr sukker
  • 200 gr flytenede glykose
  • 200 gr eggekviter
  • 2 ss sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • ei klype flaksalt

kok opp vatn, sukker (300 gr)og glukose på svak varme og la detsmåkoke til den når 117 grader.

Visp eggekvitene stive når sukkerblandingen nermer seg 117 grader. bland i sukkeret(2ss). visp på høg hastighet medan du har i den varme sukkerblandingen i ei tynn stripe. tilsett vaniljesukker. visp til du har eit fint skum.

Ha skummet på muffinsene

PYNT:

  • 200-400 gr kokesjokolade

Smelt sjokoladen i vannbad og kjøl ned litt før du har den over skummet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg