Oksegryte med potetlokk er deilig høstmat🍁🍁🍁
- 600 gr flatbiff
- 2 løk
- 1 cup oksefond
- 4 stilker timian
- 10 blad basilikum
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 0,5 ts chilliflakes
- 1 ss blå Melange
- 400 gr tomater(fersk eller på boks)
- 150 gr ost
Skjær opp kjøttet og brun det i panna. Ha på salt og pepper. Ha i løk og surr videre. Tilsett tomat, fond og urter og kok til kjøttet er mørt, 15-20 min. Bland i osten til slutt, da tykner gryta litt.
Potetmos med ost.
Potetstappe
- 8 små Astrix poteter
- 2 dl fløyte laktosefri
- 1 dl melk, laktosefri
- 2 ss blå melange
- salt og pepper
- 150 gr ost
kok potetene møre og mos dei. Tilsett melk, fløyte og melange, smak til med salt og pepper. Tilsett osten til slutt.
Ha potetmosen over gryta og steik i ovnen.
225 grader i 10-15 min
Kan serveres med godt brød og salat .
0 kommentarer