Panna cotta med jordbærcoulis(sukkerfri)
Dette blir nyttårsdessert til vennegjengen min. Har aldri laget dette før så det får eg sikkert til, som Pippi ville sagt
Eg bruker laktosefrie produkter, dersom du ikkje har behov for det bruker du vanlig fløyte. Du kan sjølvsagt bruke vanlig sukker og.
Panna cotta
- 4 plater gelatin
- 6 dl fløyte
- 1 vaniljestang
- 1,5 dl sukrinsukker
- 1,5 ts revet sitronskal
- Legg gelatinplater i kaldt vatn i ca. 5 minutter. Klem ut vatnet av platene.
- Del vaniljestang på langs og skrap ut frø med ein kniv. Kok forsiktig opp fløyte, sukker og vaniljefrø under omrøring.
- La gelatinplatene smelte i den varme fløyten, bland godt saman. Fløyten må ikkje koke etter at gelatin er tilsatt. Ha i finrevet sitronskall.
- Avkjøl blandingen litt før den helles i porsjonskopper, glass eller former. Sett desserten kaldt til den har stivnet, ca. 4 timer.
Jordbærcoulis
- 500 gr jordbær
- 1 dl sukrinmelis
- 1-2 ss saft av lime
Ha bær, og melis i ei bolle og kjør den sammen med stavmikser til ein jevn masse. Smak til med sitron og ha over den stivna panna cottaen.
0 kommentarer