Panna cotta med jordbærcoulis(sukkerfri)
Dette blir nyttårsdessert til vennegjengen min. Har aldri laget dette før så det får eg sikkert til, som Pippi ville sagt😂😂😂
Eg bruker laktosefrie produkter, dersom du ikkje har behov for det bruker du vanlig fløyte. Du kan sjølvsagt bruke vanlig sukker og.
Panna cotta
- 4 plater gelatin
- 6 dl fløyte
- 1 vaniljestang
- 1,5 dl sukrinsukker
- 1,5 ts revet sitronskal
- Legg gelatinplater i kaldt vatn i ca. 5 minutter. Klem ut vatnet av platene.
- Del vaniljestang på langs og skrap ut frø med ein kniv. Kok forsiktig opp fløyte, sukker og vaniljefrø under omrøring.
- La gelatinplatene smelte i den varme fløyten, bland godt saman. Fløyten må ikkje koke etter at gelatin er tilsatt. Ha i finrevet sitronskall.
- Avkjøl blandingen litt før den helles i porsjonskopper, glass eller former. Sett desserten kaldt til den har stivnet, ca. 4 timer.
Jordbærcoulis
- 500 gr jordbær
- 1 dl sukrinmelis
- 1-2 ss saft av lime
Ha bær, og melis i ei bolle og kjør den sammen med stavmikser til ein jevn masse. Smak til med sitron og ha over den stivna panna cottaen.
0 kommentarer