Lysing er ein fisk som eg ikkje har noko erfaring med. Så i mitt første forsøk pannesteiker eg lysningen. Serverer med steikte poteter og steikt bacon og løk.
Lysningen
- Berekn 150-200 gr pr person
- Melange/smør til steiking
- 1 fedd kvitløk
- Salt og pepper
Gni fisken inn med salt og pepper.
Legg fisken med skinnsiden ned. Steikt til det er ei gyllen skorpe før du snur. Steik videre til fisken er gjennomsteikt.
Frityrstekte poteter
- Berekn 2-3 poteter pr person
- Salt og pepper
- Olje til steiking
Skjær potetene opp i tynne skiver og legg dei i vatn i 20 min. Tørk godt av før du frityrsteker i olje som er ca 180 grader.
Stek til potetene er sprøe og lys brune.
Steikt bacon og løk
- 50 gr bacon pr person
- 1/4 løk pr person
Kutt opp bacon og løk og steik dette sammen til det er gyllent
0 kommentarer