Pitabrød

 

Pitabrød

Dette har lenge stått på to do lista mi😀 etter å ha prøvd litt er eg komt fram til denne oppskrifta her⤵️

  • 1 pk tørrgjær
  • 9 dl lunkent vann
  • 2 ss blå melange
  • 1400 gram hvetemel
  • 1 ts salt

Framgongsmåte

  • Ha tørrgjær, lunkent vatn, melange, kveitemjøl  og salt i ei bakebolle, og elt på middels hastighet i cirka 10 minutter til du har ein smidig deig som slepp bollen.
  • Dekk bakebolla med plast eller fuktig tørkle og la den heve til dobbel størrelse i cirka 30 minutter.
  • Ha deigen ut på benken og del den i 16  emner. Trill emnene til boller og la dem ligge og kvile under eit tørkle i 15 minutter.
  • Kjevle ut bollane til dei er flate på cirka 15 centimeter i diameter.
  • Dekk pitabrøda med eit tørkle og la dei etterheve i cirka 30 minutter.
  • Varm steikeovnen til 250ºC på varmluft
  • Steik pitabrøda midt i ovnen i ca 7 – 8 minutter.
  • Avkjøl på rist.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg