Pitabrød
Dette har lenge stått på to do lista mi😀 etter å ha prøvd litt er eg komt fram til denne oppskrifta her⤵️
- 1 pk tørrgjær
- 9 dl lunkent vann
- 2 ss blå melange
- 1400 gram hvetemel
- 1 ts salt
Framgongsmåte
- Ha tørrgjær, lunkent vatn, melange, kveitemjøl og salt i ei bakebolle, og elt på middels hastighet i cirka 10 minutter til du har ein smidig deig som slepp bollen.
- Dekk bakebolla med plast eller fuktig tørkle og la den heve til dobbel størrelse i cirka 30 minutter.
- Ha deigen ut på benken og del den i 16 emner. Trill emnene til boller og la dem ligge og kvile under eit tørkle i 15 minutter.
- Kjevle ut bollane til dei er flate på cirka 15 centimeter i diameter.
- Dekk pitabrøda med eit tørkle og la dei etterheve i cirka 30 minutter.
- Varm steikeovnen til 250ºC på varmluft
- Steik pitabrøda midt i ovnen i ca 7 – 8 minutter.
- Avkjøl på rist.
0 kommentarer