Pitabrød

 

Pitabrød

Dette har lenge stått på to do lista mi😀 etter å ha prøvd litt er eg komt fram til denne oppskrifta her⤵️

  • 1 pk tørrgjær
  • 9 dl lunkent vann
  • 2 ss blå melange
  • 1400 gram hvetemel
  • 1 ts salt

Framgongsmåte

  • Ha tørrgjær, lunkent vatn, melange, kveitemjøl  og salt i ei bakebolle, og elt på middels hastighet i cirka 10 minutter til du har ein smidig deig som slepp bollen.
  • Dekk bakebolla med plast eller fuktig tørkle og la den heve til dobbel størrelse i cirka 30 minutter.
  • Ha deigen ut på benken og del den i 16  emner. Trill emnene til boller og la dem ligge og kvile under eit tørkle i 15 minutter.
  • Kjevle ut bollane til dei er flate på cirka 15 centimeter i diameter.
  • Dekk pitabrøda med eit tørkle og la dei etterheve i cirka 30 minutter.
  • Varm steikeovnen til 250ºC på varmluft
  • Steik pitabrøda midt i ovnen i ca 7 – 8 minutter.
  • Avkjøl på rist.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg