Røykte reker var nydelig godt. Eg hadde de på gassgrillen med røykboks for å få deilig røyksmak på rekene.
- 500 gr scampi
- 2 dl Olje
- 1 ts Chilliflakes
- 1 kinesisk Kvitløk
- 2-3 ts Salt
- 1 Sitron, skall og saft
Rens rekene. Bland sammen resten og slå over. La det ligge i marinaden i ca 4 timer. Legg rekene på grillen. Eg brukte kun 1 bluss og da ligger varmen på under 100 grader. Satte røykboksen på det blusset som stod på. Brukte flis til fisk og sjømat. Rekene låg på grillen i 20-30 min. Dei skal være akkurat gjennomsteikte.
Serverte med mangosalat og kvitløksdressing.
Mangosalat
- 2 mango
- 3 stilker Vårløk
- 3 ss Koriander
- 1 pk Sukkererter
Kutt opp og bland sammen
Kvitløksdressing
https://lailasmat.blogg.no/kvitloksdressing.html
0 kommentarer