Saftige rundstykker
Ingenting er så tilfredsstillende som å lage gjærdeig. Den deilige lukta i rommet er nydelig. Og ikkje minst nysteikte rundstykker med godt pålegg🥰🥰 vart litt sein frukost/lunsj i dag men vel verdt å vente på😀
Eg fekk 9 store rundstykker
- 3 dl vatn
- 50 gr Melange
- 1/2 l Kveitemjøl
- 1/2 l Sammalt kveite
- 1 eple
- 1 ts salt
- 1 pk gjær
Varm opp vatn og ha i Melange. Når vatnet er passelig har du i gjær og salt. Tilsett det grove mjølet og eple. Det fine mjølet tilsetter du litt og litt. Elt deigen i 15 min.
Forhev deigen ca 1 time.
Bak ut rundstykker og sett på bakepapirkledt brett. Pensle med 1 egg og strø på sesamfrø.
Etterhev ca 40 min
Steik på 180 grader på nest nederste rille i 20-25 min.
0 kommentarer