Sitron og jorbærfromasj. Dette er noko eg har tenkt lenge på å lage. Eg måtte prøve denne ut på familien min før eg kan servere til kollegaer når eg får teamet mitt på besøk
Fromasj
- 3 eggeplommer
- 3 eggekviter
- 4 ss finesse bakesukker
- 2 plater gelatin og 1 ss varmt vatn
- 3 dl fløyte eller gryr vispbare matfløyel
- 1 korg Jordbær/bringebær. Dersom du lager sitronfromasj bruker du skallet og safta av 2 sitroner
- Pisk eggedosis av eggeplommer og halvparten av sukkeret
- Ha gelatinplatene i vatn i nokre minutter. Knepp ut vatnet og tilsett ei ss kokt vatn. Ha gelatinen i eggedosisen i ei tynn stråle.
- Pisk fløyte og bland forsiktig inn i eggedosis.
- Til slutt visper du 3 eggekviter til mjuke topper bland inn 2 ss bakesukker og vidp til den er blank.
- Finkutt jordbær og bland inn i fromasjen.
- Ved sitronfromasj har du i safta og skallet av sitron.
- Vend forsiktig inn eggekvitene til slutt. Ikkje bearbeid fromasjen mykje då blir den ikkje luftig.
Blomsterjorda:
- 10 digistivekjeks
- 2 ss kako
Kjør i foodprosessor så har du deilig kjeksblanding til fromasjen.
Fordel i ei skål eller porsjonsformer.
Strø kjeksblanding over og pynt med blomster mynte eller sitronmelisse eller med jorbær eller andre bær
Dumlecrisp
Eg prøvde å lage sjokoladebeger til å servere fromasjen i men som dåke ser så vart det mislykka men skal prøve igjen
Eg laget både sitron og jordbærfromasj denne gangen.
Hadde tenkt å servere i sjokoladekopp, men det gjekk ikkje så bra så av 10 stk fekk eg 1 sånn nokonlunde ut. Men skal nok prøve igjen
0 kommentarer