Sitronkake er deilig å frisk kake. Denne var det mitt barnebarn som ønsket seg på bursdagen sin, og da fekk ho det.
BUNN:
- 4 stk egg
- 3 dl sukker
- 2,5 ss sitronskall, finrevet
- 180 GR blå Melange
- 1 dl sitronsaft
- 3 Ts vaniljesukker
- 4 dl kveitemjøl
- 2 Ts bakepulver
- visp lett sammen egg og sukker. du trenger ikkje lage eggedosis.
- smelt margarin, ha i sitronsaft og skall og avkjøl før du har det i eggeblandinga
- bland i det tørre, mjøl, vaniljesukker og bakepulver
Ha kakerøra i ei langpanne 20 ganger 25 cm. Stek i ca 25 min på 175 grader. Kaka skal være gjennomstekt men litt blaut.
KREM:
- 1 pk laktosefri kremost, filadelfia.
- 100 GR blå Melange.
- 5 dl melis.
- 3 Ts vaniljesukker
- 1 dl sitronsaft
Osten og smøret skal være romtemperert.
Rør smør og melis kvitt, bland inn osten og resten av ingrediensen og ha på den kalde kaka.
pynt med det du ønsker.
0 kommentarer