Sjokolade Coockies

 

Sjokolade coockies

  • 6 dl kveitemjøl
  • 200 gr blå Melange romtemperert
  • 1,5 dl farin
  • 1,5 dl moskevadosukker
  • 3 egg romtempererte
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 ts kanelekstrakt
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 200 gr laktosefri kokesjokolade
  • Maldonsalt til å ha oppå kjeksa

1. Varm ovnen til 160 grader. Bland sammen smøret og sukkeret i en bolle. Det blir best resultat med en mikser. Tilsett egg og vaniljeekstrakt og bland videre til du har en jevn blanding. Ikkje rør for mykje.

2. Bland saman mjøl,natron og salt i ei anna bolle. Hell i mjølblandinga, litt om gongen, oppi smørblandinga. Bland godt saman. Rør sjokoladebitane sakte inn med ei sleiv.

3. Legg 1 toppet teskje på en bakeplate om gangen. Strø maldonsalt over kjeksa.

4. Steik kjeksa i 10-12 minutter til dei er lys brune, men ikkje for brune. Det er bedre at dei steikes for lite enn for lenge, for dei skal være litt seige.

5. Avkjøl kjeksa i 2-3 minutter på steikeplata  og legg dei  på ei rist.

 

L

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg