Sjokolade coockies
- 6 dl kveitemjøl
- 200 gr blå Melange romtemperert
- 1,5 dl farin
- 1,5 dl moskevadosukker
- 3 egg romtempererte
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1/2 ts kanelekstrakt
- 1 ts natron
- 1 ts salt
- 200 gr laktosefri kokesjokolade
- Maldonsalt til å ha oppå kjeksa
1. Varm ovnen til 160 grader. Bland sammen smøret og sukkeret i en bolle. Det blir best resultat med en mikser. Tilsett egg og vaniljeekstrakt og bland videre til du har en jevn blanding. Ikkje rør for mykje.
2. Bland saman mjøl,natron og salt i ei anna bolle. Hell i mjølblandinga, litt om gongen, oppi smørblandinga. Bland godt saman. Rør sjokoladebitane sakte inn med ei sleiv.
3. Legg 1 toppet teskje på en bakeplate om gangen. Strø maldonsalt over kjeksa.
4. Steik kjeksa i 10-12 minutter til dei er lys brune, men ikkje for brune. Det er bedre at dei steikes for lite enn for lenge, for dei skal være litt seige.
5. Avkjøl kjeksa i 2-3 minutter på steikeplata og legg dei på ei rist.
L
0 kommentarer