Sjokoladekake

Ô

Sjokoladekake er ein stor favoritt her i huset. Denne dukka opp som et minne på Facebook i dag og eg vil gjerne dele den med dåke.

Kakebunnen

  • 4,5 dl sukker
  • 4 egg
  • 70 gr margarin
  • 6,5 dl kveitemjøl
  • 3,3 dl melk
  • 100 gr lys kokesjokolade
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker

Kok opp sjokolade, melk og margarin og la det avkjøle.

Visp eggedosis, bland forsiktig inn mjøl og sjokoladeblandingen. Ha røra i ei form på 26 cm.

Steik på 200 grader midt i ovnen i ca 30 min. Stikk i kaka med ein pinne for å sjekk om den er ferdig. La kaka avkjøles før du har på kremen.

Krem

  • 600 gr melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ss kakao
  • 6 ss smør
  • 4 ss kaffi
  • 2 egg

Visp smør og sukker/ vaniljesukker  til det er luftig og fargen er kvit. Ha i kakao og kaffi. Til slutt visper du inn dei to egga, eit om gongen. Kremen skal være lett og luftig.

Del kaka i to/tre og ha krem mellom laga. Resten av kremen har du på kaka på utsida.

Tips:

Det er deilig med bær inni kaka då får du ein frisk god kake.

Du kan og bruke vaniljekrem inni kaka i stedet for sjokoladekrem. Dersom du velger det så halver oppskrifta på sjokoladekremen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg