Søndagskylling! På 80 og 90 tallet vart det selt noko dei kalla for fredags og laurdagskylling. Her prøver eg å gjenskape denne, men trur han blir enda betre😂😂😂😂
- 1-2 kyllinglår pr person
- 2 ts koriander eg brukte tørka
- 1 ts cummin
- 2 ts hindu kylling krydder
- 2 ts salt
- 2/2 ts pepper
- 2 ts røkt paprikapulver
- 1 kinesisk kvitløk
- 1/2 sitron safta
- 5 ss olje
Bland saman krydder og ha i olje og sitron.
Legg kyllinglår i ei skål og ha på marinaden. Den bør stå minst 4 timer. Du kan lett marine dagen før å sette i kjøleskapet.
Ha kyllingen i ei ildfast form
Steik på 180 grader i ca 45 min.
Tilbehør:
- 1 kinesisk kvitløk, knust i morter
- 1/2 gul Løk
- 1/2 rød løk
- 1 tomat
- 2 Gulrot
Finkutt alle ingrediensene og steik i ei form i ovnen.
Når kyllingen er ferdig blander du inn kraften i løkblandingen.
Server med ris eller pomfri og drøm deg tilbake til 80 talet.
0 kommentarer