Søt og salt nøttefristelser er nydeleg god julegodteri. Eg berre elsker smaken av søtt og salt i saman.
- 300 gr kokesjokolade laktosefri
- 100 gr Delfiafett
- 6 ss Solsikkekjerner og gresskarkjerner kandiserte
- 1-2 dl peanøtter
- Litt kakestrø
- Smelt sjokolade og melange
- Legg sjokolade blandingen på eit bakebrett. Strø over solsikkekjerner og peanøtter. Skjær opp i biter når der er avkjølt.
- Du kan og ha det i konfektformer, då legger eg litt nøtter og frø i forma og slår sjokoladen over til slutt.
- Oppbevar kaldt i ein tett boks
Kandiserte gresskar og solsikke kjerner
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl gresskarkjerner
- 0,5 dl vatn
- 1 dl sukker
- 1ss blå Melange
Ha sukker,vatn og gresskar/solsikkekjerner i panna. Rør heile tida. Etter ei stund begynner sukkeret å krystalisere seg, forsett å røre til alt sukkeret er ferdig smelta. Tilsett Melange og ha på eit brett. Når det er kaldt bryter du det fra kvarandre og har på glass.
0 kommentarer