Sprø scampi

Sprøsteikte scampi er fantastisk godt. Har først krydra scampien og satt de i kjøleskapet. Viktig at alle ingredienser er kalde når du starter å steike de.  Denne røra kan du bruke til annet kjøtt og som kylling og svin. Dette passer og fint til fisk.

  • 450 gr scampi
  • 1/2 ts Salt
  • 1 ts Kvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver

Skrell scampien og legg dei i ei skål. Bland sammen krydderet og strø over scampien. Sett dei i kjøleskapet til dei er heilt kalde.

Røra

  • Ca 3 dl Farris/øl eller som eg brukte boblevatn fra sodastreamen i kjøleskapet mitt. Husk dette må være kaldt.
  • 1,5 dl Kveitemjøl
  • 1 dl Maizena
  • 1/2 ts Salt
  • 1,5 ts Bakepulver

Mål opp mjøl og maizena og sett i kjøleskapet i minst 1 time. Det sjal være kaldt når du blander sammen.

Rør sammen med salt og bakepulver og spe med vatn. Røra skal være litt tynn.

  • 2 ss maizena  til å dyppe scampien i før du dupper i røra

Olje til steiking. Ha oppi litt og litt scampi slik at olja ikkje blir kald.

Kvitløksdressing med sriracha

https://lailasmat.blogg.no/kvitloksdressing.html

Eg brukte denne oppskrifta og tilsatte srirachasaus til eg synest det var passe. Begynn med 1 ts og smak deg fram.

Mango med løk

  • 1 mango
  • 1 rødløk
  • 2 stilker vårløk
  • 1-2 ts sesamolje

Kutt opp alle ingrediensene og strø over litt sesamolje

0 kommentarer

Siste innlegg