Sprøsteikte scampi er fantastisk godt. Har først krydra scampien og satt de i kjøleskapet. Viktig at alle ingredienser er kalde når du starter å steike de. Denne røra kan du bruke til annet kjøtt og som kylling og svin. Dette passer og fint til fisk.
- 450 gr scampi
- 1/2 ts Salt
- 1 ts Kvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
Skrell scampien og legg dei i ei skål. Bland sammen krydderet og strø over scampien. Sett dei i kjøleskapet til dei er heilt kalde.
Røra
- Ca 3 dl Farris/øl eller som eg brukte boblevatn fra sodastreamen i kjøleskapet mitt. Husk dette må være kaldt.
- 1,5 dl Kveitemjøl
- 1 dl Maizena
- 1/2 ts Salt
- 1,5 ts Bakepulver
Mål opp mjøl og maizena og sett i kjøleskapet i minst 1 time. Det sjal være kaldt når du blander sammen.
Rør sammen med salt og bakepulver og spe med vatn. Røra skal være litt tynn.
- 2 ss maizena til å dyppe scampien i før du dupper i røra
Olje til steiking. Ha oppi litt og litt scampi slik at olja ikkje blir kald.
Kvitløksdressing med sriracha
https://lailasmat.blogg.no/kvitloksdressing.html
Eg brukte denne oppskrifta og tilsatte srirachasaus til eg synest det var passe. Begynn med 1 ts og smak deg fram.
Mango med løk
- 1 mango
- 1 rødløk
- 2 stilker vårløk
- 1-2 ts sesamolje
Kutt opp alle ingrediensene og strø over litt sesamolje