Steikt Aure med greske smaker var deilig på ein kald og sur høstdag her på Bømlo 💕🥰
Marinade
- 9 ss olje
- 2 pk gresk kryddermiks
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
Steikte grønsaker
- poteter 2 PR person
- Gulrot
- 1 PR person
- Løk 1/2 PR person
- Kålrot 50 gr PR person
Skrell og skjær opp i staver og legg på bakebrett.
Ha over marinaden og steik midt i ovnen.
200 grader i 20-30 min
Aure
- 1-2 fileter PR person
- Marinade
Smør filetene inn med marinade og la det ligge i 30 min
Steik i steikepanne til fisken er gjennomsteikt. Dette tar ca 5-7 min på kvar side. Eg brukte marinaden til å steike Auren i.
Tzaziki
- 1 bx gresk youghurt
- 1/2 agurk
- 3 fedd kvitløk
- 2 ss sitron
- 1 ts olivenolje
- 1/4 ts salt og pepper
Rasp agurken og la vatnet renne av.
Rasp kvitløk og ha i youghurten. Bland inn olje og sitron og til slutt ha i agurken og smak til med salt og pepper.
0 kommentarer