Hysa er ein utrulig smakfull og anvendelig fisk. I dag steikte eg den på panna og serverte med grønsaker, poter og løksmør. Det blir ikkje bedre enn dette
- 200-300 hysa gr PR person
- 1-2 ts salt og pepper
- Mjølblanding
- 2-3 ss Melange til steiking
- 2 løk
- 100 gr Melange til løksmøret
- Poteter
- 2 gulrøtter
- 3 skiver kål
- 3 skiver kålrot
- 1/4 purre
- Krydre fisken med salt og pepper og la den ligge litt før steiking
- Bland sammen 3 ss kveitemjøl med 1-2 ts salt og pepper
- Kutt opp løken og ha den i panne med Melange. Kok på lav varme til løken mjuk
- Kutt opp grønsaker og purre og ha i ei panne med 1 ts salt. Kok i ca 20 min
- Kok potetene i lett salta vatn i 20 min
- Rull fisken i mjølblanding og steik på svak varme til fisken er gyllen brun. Dette tar ca 3-7 min på kvar side avhengig av kor tjukk fisken er
0 kommentarer