Steikt hysa

Hysa er ein utrulig smakfull og anvendelig fisk. I dag steikte eg den på panna og serverte med grønsaker, poter og løksmør. Det blir ikkje bedre enn dette

  • 200-300 hysa gr PR person
  • 1-2 ts salt og pepper
  • Mjølblanding
  • 2-3 ss Melange til steiking
  • 2 løk
  • 100 gr Melange til løksmøret
  • Poteter
  • 2 gulrøtter
  • 3 skiver kål
  • 3 skiver kålrot
  • 1/4 purre
  1. Krydre fisken med salt og pepper og la den ligge litt før steiking
  2. Bland sammen 3 ss kveitemjøl med 1-2 ts salt og pepper
  3. Kutt opp løken og ha den i panne med Melange. Kok på lav varme til løken mjuk
  4. Kutt opp grønsaker og purre og ha i ei panne med 1 ts salt. Kok i ca 20 min
  5. Kok potetene i lett salta vatn i 20 min
  6. Rull fisken i mjølblanding og steik på svak varme til fisken er gyllen brun. Dette tar ca 3-7 min på kvar side avhengig av kor tjukk fisken er
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg