Steikt hysa

Hysa er ein utrulig smakfull og anvendelig fisk. I dag steikte eg den på panna og serverte med grønsaker, poter og løksmør. Det blir ikkje bedre enn dette

  • 200-300 hysa gr PR person
  • 1-2 ts salt og pepper
  • Mjølblanding
  • 2-3 ss Melange til steiking
  • 2 løk
  • 100 gr Melange til løksmøret
  • Poteter
  • 2 gulrøtter
  • 3 skiver kål
  • 3 skiver kålrot
  • 1/4 purre
  1. Krydre fisken med salt og pepper og la den ligge litt før steiking
  2. Bland sammen 3 ss kveitemjøl med 1-2 ts salt og pepper
  3. Kutt opp løken og ha den i panne med Melange. Kok på lav varme til løken mjuk
  4. Kutt opp grønsaker og purre og ha i ei panne med 1 ts salt. Kok i ca 20 min
  5. Kok potetene i lett salta vatn i 20 min
  6. Rull fisken i mjølblanding og steik på svak varme til fisken er gyllen brun. Dette tar ca 3-7 min på kvar side avhengig av kor tjukk fisken er
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg