Studenterstump

 

 

Studenterstump er veldig lenge siden eg laga.  Igår var eg på slektsstevne og denne kaka hadde eg med meg. Kaka er laga med alternativt sukker.

Kaka:

  • 500 gr margarin
  • 250 gr finesse bake sukker
  • 4 eggeplommer
  • 600-650 gr kveitemjøl
  • 3,5 ts bakepulver
  • 3 dl melk
  • 4 stivpisket eggekviter
  • 4 ss kakao
  • 1 ss sukr vaniljesukker
  • 2 ss finesse bakesukker
  • 1,5 ss melk
  1. Visp margarin og sukker kvitt
  2. Ha i ei og ei eggeplomme
  3. Sikt inn mjøl og bakepulver
  4. Ha i melk
  5. Bland forsiktig inn eggekvitene
  6. Del røra i to skåler
  7. I den eine blander du inn kakao, sukker, vaniljesukker og melk.
  8. Finn fram ei stor langpanne og smør forma eller ha på bakepapir.
  9. Legg den lyse deigen på først.
  10. Smør så den mørke deigen over.
  11. Steik på 170 grader i ca 35min.
  12. La kaka bli avkjølt før du har på kremen

Krem( her kan du bruke smørkrem eller melisglasur, eg brukte smørkrem)

  • 100 gr Sukkr melis eller 200 gr vanlig melis
  • 200 gr smør/Melange
  • 2 ts Sukkr vaniljesukker
  • 1 egg
  1. visp melis, vaniljesukker og smør til ein lys smørkrem.
  2. Bland inn egget.
  3. Smør kremen over kaka og nyt

0 kommentarer

Siste innlegg