Sursild

SURSILD er ein av dei påleggene som eg berre må lage til jul. Eg bruker spekesild i mi oppskrift, men du kan og bruke kryddersild om du ønsker det. Eg smaker alltid litt på silda for å  kjenne om eg må vatne den ut først. Eg liker masse løk i mi sursild.

  • 250 gr spekesild i biter
  • 4 løk i skiver

Lake:

  • 2 dl eddik 7%
  • 4 dl vatn
  • 3 dl sukker
  • 1 ss sennepsfrø
  • 2 laurbærblad
  • 1 ss hel nellik
  • 1 ss sort pepper heil
  • (1 pk sursildkrydder) om du ikkje vil blande sammen sjølv

Varm opp laken og ha i krydderet. Avkjøl før du slår over sild og løk. Må stå eit døgn i kjøleskapet før det er ferdig til å nytes.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg