Svinefilet med knuste poteter var deilig middag. Eg surra fileten inn i bacon og steikte den på svak varme. Knuste sprø poteter er jo så nydelig tilbehør. Servert med ein god saus så blir det perfekt.
Ingredienser
- 1 svinefilet ytrefilet 500 gr
- Vårløk
- Parmesan
- Kvitløk
- Sjarlottløk
- 1 pk Bacon
- Pepper, salt
- Kyllingbuljong
- Brokkoli
- Poteter
- Margarin/smør
Kjøttet
Krydre kjøttet med salt og pepper. Surr svinefileten inn med bacon.
Legg det i ei steikepanne og skru ned på svak varme. Steik det i 20-30 min.
Potetene
- 3 poteter PR person
- 1 dl Olivenolje
- 1 ts Salt
- 1/2 ts Pepper
- 1 kinesisk Kvitløk
- 3 ss raspa Parmesan
- 1 ts Chipotle
- Kok potetene til dei er nesten møre. Sil av vatnet og sett tilbake på plata til alt vatn er fordampa
- Sett ovnen på 220 grader
- Legg potetene på eit bakebrett med bakepapir. Trykk lett på potetene så dei blir knuste.
- Lag til ei blanding av olje, kvitløk, parmesan, salt, pepper og chipotle. Smør blandinga på potetene
- Steik midt i ovnen til dei er sprø, tar ca 15 min
Sausen
Lag kraft av
- 3 sjarlottløk
- 1 kinesisk kvitløk
- 7 stilker av vårløk. Den kvite delen
- 1 ss Melange
Smelt margarin og ha oppi grønsakene. Steik i 5 min, ha oppi 1 l vatn. Kok uten lokk i 1 time.
- 1 ss Melange
- 1 ss kveitemjøl
- 4-5 dl kraft
- 1 dl fløyte
- Smak til med salat, pepper og kyllingbuljong
Kok brokkoli og server dette som tilbehør.
0 kommentarer