Svinefilet med knuste poteter

Svinefilet med knuste poteter var deilig middag. Eg surra fileten inn i bacon og steikte den på svak varme. Knuste sprø poteter er jo så nydelig tilbehør. Servert med ein god saus så blir det perfekt.

Ingredienser

  • 1 svinefilet ytrefilet 500 gr
  • Vårløk
  • Parmesan
  • Kvitløk
  • Sjarlottløk
  • 1 pk Bacon
  • Pepper, salt
  • Kyllingbuljong
  • Brokkoli
  • Poteter
  • Margarin/smør

Kjøttet

Krydre kjøttet med salt og pepper. Surr svinefileten inn med bacon.

Legg det i ei steikepanne og skru ned på svak varme. Steik det i 20-30 min.

Potetene

  • 3 poteter PR person
  • 1 dl Olivenolje
  • 1 ts Salt
  • 1/2 ts Pepper
  • 1 kinesisk Kvitløk
  • 3 ss raspa Parmesan
  • 1 ts Chipotle
  1. Kok potetene til dei er nesten møre. Sil av vatnet og sett tilbake på plata til alt vatn er fordampa
  2. Sett ovnen på 220 grader
  3. Legg potetene på eit bakebrett med bakepapir. Trykk lett på potetene så dei blir knuste.
  4. Lag til ei blanding av olje, kvitløk, parmesan, salt, pepper og chipotle. Smør blandinga på potetene
  5. Steik midt i ovnen til dei er sprø, tar ca 15 min

Sausen

Lag kraft av

  • 3 sjarlottløk
  • 1 kinesisk kvitløk
  • 7 stilker av vårløk. Den kvite delen
  • 1 ss Melange

Smelt margarin og ha oppi grønsakene. Steik i 5 min, ha oppi 1 l vatn. Kok uten lokk i 1 time.

  • 1 ss Melange
  • 1 ss kveitemjøl
  • 4-5 dl kraft
  • 1 dl fløyte
  • Smak til med salat, pepper og kyllingbuljong

Kok brokkoli og server dette som tilbehør.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg