Eg berre elsker gjærbakst og vanilje så desse vaniljesnurrene/ minikringlene med blåbær vart heilt vidunderlige og midt i blinken for meg. Søte og saftige, nam, nam nam
Eg fekk 8 stk kringler av denne oppskrifta.
- 1 pk gjær tørr eller fersk
- 5 dl melk
- 300 GR Melange
- 160 GR sukker
- 1/2 ts salt
- 1 kg kveitemjøl
Varm melka til 37 grader og ha i gjæren, fersk eller tørr. ha den opp i bakemaskinen din. Tilsett det tørre og kjør maskinen i 10 min. ha smøret oppi litt etter litt, kjør i 10 min.
Hev til dobbel størrelse.
Fremgangsåte sjå bilder.
Fyll
- 120 GR blå Melange
- 2 ss vaniljesukker
- 2 å ss sukker
Bland dette lett saman i ei skål. Smøret må være mjukt
- blåbær til å ha inni snurrene brukte to bokser
Eg pensler med smørblandingen og strør på perlesukker på kringlene før steiking.
Du kan og gjere slik
(1 egg til pensling.
Perlsukker på rett før steiking)
Etterhev ca 20 min
Steik på 200 grader i 10-12 min
0 kommentarer