Vårruller lager eg ofte i store porsjoner. Det er så flott å ha i fryseren når du trenger ein rask middag eller berre har lyst på noko godt til snacks.
- 48 store vårullark
- 1600 gr karbonadedeig
- 400 gr hodekål
- 3-4 gulrøtter
- 1/2-1 chilli med frø
- 3 stk salatløk
- 5 ss soyasaus
- 1 ts sambal olek
- 1-2 ss sesamolje
- Olje til steiking
- 200 gr glassNudler
- 1 ss buljongpulver
- Egg til pensling av arkene.
- Kutt opp grønsakene i små strimler.
- Steik karbonadedeigen og tilsett grønsakene.
- Ha i soyasaus og sesamolje. Bland inn nudler som du har hatt i varmt vatn, klipp dei opp i mindre biter før du tilsetter nudlene.
- Steik til alt vatn er borte fra kjøttsausen
- Vårrullarka må være tinte på forhånd og legges i fuktig håndkle.
- Pensle egg på alle kantene av arket og ha fyll på midten. Brett godt sammen slik at fyllet held seg inne i arket.
- Lag opp alle før du begynner å steike. Du kan fryse dei du ikkje bruker både steikte og usteikte.
- Pensle vårrullene med litt olje før steiking.
- Forvarm airfryer på 180 grader i 7 min. Eller forvarm ovnen til den er 200 grader
- Sett airfryer på 185 grader og stek i 10-15 min etter 10 min ser du på de og eventuelt snur de slik at de får farge på begge sider. I steikovnen bruker du 15-20 min
Server med søt chillisaus. Du kan og ha ris og salat ved siden av då blir det litt meir middag🥰
0 kommentarer