Vårruller

 

Vårruller lager eg ofte i store porsjoner. Det er så flott å ha i fryseren når du trenger ein rask middag eller berre har lyst på noko godt til snacks.

  • 48 store vårullark
  • 1600 gr karbonadedeig
  • 400 gr hodekål
  • 3-4 gulrøtter
  • 1/2-1 chilli med frø
  • 3 stk salatløk
  • 5 ss soyasaus
  • 1 ts sambal olek
  • 1-2 ss sesamolje
  • Olje til steiking
  • 200 gr glassNudler
  • 1 ss buljongpulver
  • Egg til pensling av arkene.
  • Kutt opp grønsakene i små strimler.
  • Steik karbonadedeigen og tilsett grønsakene.
  • Ha i soyasaus og sesamolje. Bland inn nudler som du har hatt i varmt vatn, klipp dei opp i mindre biter før du tilsetter nudlene.
  • Steik til alt vatn er borte fra kjøttsausen
  • Vårrullarka må være tinte på forhånd og legges i fuktig håndkle.
  • Pensle egg på alle kantene av arket og ha fyll på midten. Brett godt sammen slik at fyllet held seg inne i arket.
  • Lag opp alle før du begynner å steike. Du kan fryse dei du ikkje bruker både steikte og usteikte.
  • Pensle vårrullene med litt olje før steiking.
  • Forvarm airfryer på 180 grader i 7 min. Eller forvarm ovnen til den er 200 grader
  • Sett airfryer på 185 grader og stek i 10-15 min etter 10 min ser du på de og eventuelt snur de slik at de får farge på begge sider. I steikovnen bruker du 15-20 min

Server med søt chillisaus. Du kan og ha ris og salat ved siden av då blir det litt meir middag🥰

 

0 kommentarer

Siste innlegg