Lammelår er kjempegodt. Her har eg gjort eit forsøk på utbeining. Vinner nok ingen skjønnhetskonkurranse her men smaken satt og kjøttet var nydelig godt🥰
- 1 utbeina lammelår
- 1/2 potteTimian
- 1/2 potte Rosmarin
- 2 kinesisk kvitløk
- 50 gr smør/ margarin
- Salt og pepper
Skjær beinet ut frå lammelåret.
Brett tilsides å smør inn med krydder og smørblandingen. Strø på salt og pepper.
Så bretter du sammen og binder opp med hyssing. Og inn i ovnen.
Begynn på 125 grader. Den siste tida skrur du opp til 200 grader. Du steiker til du har ønska varme mellom 65-70/72 grader
Server med deilig saus laget på sjyen du får når du steiker og med grønsaker som rosenkål og gulrøtter.
Saus
Lag kraft på beina
https://lailasmat.blogg.no/kraft-pa-bein-av-lam.html
- 2 ss mjøl
- 2 ss smør
- 1/2 liter kraft
Brun smør og mjøl og spe med krafta, smak til med salt pepper og 1 dl fløyte
0 kommentarer