Utbeina lammelår

 

Lammelår er kjempegodt. Her har eg gjort eit forsøk på utbeining. Vinner nok ingen skjønnhetskonkurranse her men smaken satt og kjøttet var nydelig godt🥰

  • 1 utbeina lammelår
  • 1/2 potteTimian
  • 1/2 potte Rosmarin
  • 2 kinesisk kvitløk
  • 50 gr smør/ margarin
  • Salt og pepper

Skjær beinet ut frå lammelåret.

Brett tilsides å smør inn med krydder og smørblandingen. Strø på salt og pepper.

Så bretter du sammen og binder opp med hyssing. Og inn i ovnen.

Begynn på 125 grader. Den siste tida skrur du opp til 200 grader. Du steiker til du har ønska varme mellom 65-70/72 grader

Server med deilig saus laget på sjyen du får når du steiker og med grønsaker som rosenkål og gulrøtter.

Saus

Lag kraft på beina

https://lailasmat.blogg.no/kraft-pa-bein-av-lam.html

  • 2 ss mjøl
  • 2 ss smør
  • 1/2 liter kraft

Brun smør og mjøl og spe med krafta, smak til med salt pepper og 1 dl fløyte

0 kommentarer

Siste innlegg