Amerikansk gryte

Amerikansk gryte på rester fra  grilling av oksekjøtt.

Satt igjen med ein del oksekjøtt som eg gjorde om til deilig gryterett. Denne lagde eg i crock pot men det går heilt fint å bruke ei gryte.

  • 350 gr oksekjøtt, ytrefilet kan og bruke karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 1 kinesisk kvitløk
  • 2 dl jasminris
  • 1 rød paprika
  • 2 dl amerikansk blanding
  • 1 bx knuste tomater
  • 1 l vatn
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts kumin
  • 1 ss paprikapulver
  1. Brun kjøttet og legg på eit fat.
  2. Bland sammen krydderet og brun dette lett i panna. Tilsett tomatpuré, løk og kvitløk og fres i 3 minutter.
  3. Ha kjøttet i crock pot eller ei gryte. Ha i vatnet og krydderblandingen. Tilsett grønsaker og knuste tomater.
  4. Kok gryta i ca 1/2 time.
  5. Kok risen og tilsett denne i gryta rett før servering.
  6. Tilsett vatn i gryta om den er for tjukk
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg