Amerikansk gryte på rester fra grilling av oksekjøtt.
Satt igjen med ein del oksekjøtt som eg gjorde om til deilig gryterett. Denne lagde eg i crock pot men det går heilt fint å bruke ei gryte.
- 350 gr oksekjøtt, ytrefilet kan og bruke karbonadedeig
- 1 gul løk
- 1 kinesisk kvitløk
- 2 dl jasminris
- 1 rød paprika
- 2 dl amerikansk blanding
- 1 bx knuste tomater
- 1 l vatn
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss brunt sukker
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ts kumin
- 1 ss paprikapulver
- Brun kjøttet og legg på eit fat.
- Bland sammen krydderet og brun dette lett i panna. Tilsett tomatpuré, løk og kvitløk og fres i 3 minutter.
- Ha kjøttet i crock pot eller ei gryte. Ha i vatnet og krydderblandingen. Tilsett grønsaker og knuste tomater.
- Kok gryta i ca 1/2 time.
- Kok risen og tilsett denne i gryta rett før servering.
- Tilsett vatn i gryta om den er for tjukk
2 kommentarer
Hei. Du skriver “1 fl vatn” – det er vel 1 liter ?
Takk for tilbakemelding har redigert no og ja det skulle stå 1 l
Mvh