BIFF BOURGUIGNON i crock pot
Dersom du ikkje har crock pot koker du i gryte til kjøttet er mørt. Ca 1-2 timer
- 650 gr kalvekjøtt
- 250 gr Bacon
- 20 Sølvløk
- 3 Sjarlottløk
- 1 Kinesisk kvitløk
- 1 Løk
- 2,5 dl Oksefond
- 2,5 dl Rødvin, cotes du rhone
- 4 Gulrot
- 3 Lauberblad
- 4 Sjampinjong
- Salt og pepper
- 1 ss provencekrydder
- 1 ss tomatpuré
- Brun kjøttet i små porsjoner og ha på salt og pepper.
- Fres løken og gulrot og tomatpuré og ha i gryta eller crockpot
- Ha oppi krydder og sølvløk, vin og fond
- Sett crock pot på 6 timer på low
- Steik bacon og sopp. Ha dette oppi crock pot og sett på 10 min high
Sellerirotpuré
- 1 sellerirot
- 1 stor potet
- 2 ss Melange
- 1 dl fløyte
- Salt og pepper
- Skrell og kok sellerirot og potet
- Sil av vatnet og sett på plata til alt er fordampa.
- Ha i Melange og mos
- Ha i fløyte og smak til med salt og pepper
4 kommentarer
takk for oppskriften va veldig god biff bourguignon😊 første gang jeg har laget biffgryte å blir ikke den siste😊
Så koselig at den falt i smak. Eg og erveldig glad i denne gryta
God helg
Laila😄
Må man steke og brune i panne før man legger i crockpot?
Ja eg pleier å brune det godt først 👍