Blomkålsuppe med kjøttboller

 

 

 

Blomkålsuppe med kjøttboller

Blomkålsuppe har alltid vert ein favoritt hos meg. I dag har eg laget ein versjon uten gluten og laktose.

suppa:

  • 2 blomkål
  • 2 ts salt til koking av blomkålet
  • salt, pepper og muskat til å smake til suppa med
  • 1 ss melange
  • 2 ndl laktosefri fløyte

kutt opp 1 blomkål og stilken på det andre. Ha dette i ei panne og fyll vatn til det dekker blomkålet , ha i to ts salt og kok  mørt. Mos blomkålet til ein jevn saus og smak til med salt, pepper og muskat og ha i 2 dl med fløyte.

Ha oppi blomkålbukettene og kok til dei er møre.

Kjøttboller:

  • 500 gr kjøttdeig
  • 2 egg
  • 2 ts lys buljongpulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts chippotle
  • 1 ts løkpulver
  • Blå melange til steiking

Rør alt godt sammen og steik små boller i ei steikepanne i Melange.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg