Blomkålsuppe med kjøttboller

 

 

 

Blomkålsuppe med kjøttboller

Blomkålsuppe har alltid vert ein favoritt hos meg. I dag har eg laget ein versjon uten gluten og laktose.

suppa:

  • 2 blomkål
  • 2 ts salt til koking av blomkålet
  • salt, pepper og muskat til å smake til suppa med
  • 1 ss melange
  • 2 ndl laktosefri fløyte

kutt opp 1 blomkål og stilken på det andre. Ha dette i ei panne og fyll vatn til det dekker blomkålet , ha i to ts salt og kok  mørt. Mos blomkålet til ein jevn saus og smak til med salt, pepper og muskat og ha i 2 dl med fløyte.

Ha oppi blomkålbukettene og kok til dei er møre.

Kjøttboller:

  • 500 gr kjøttdeig
  • 2 egg
  • 2 ts lys buljongpulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts chippotle
  • 1 ts løkpulver
  • Blå melange til steiking

Rør alt godt sammen og steik små boller i ei steikepanne i Melange.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg