Falsk fårikål
Dette er ein rett eg laga mykje for 20-30 år siden. Det går kjapt å lage og kjøttdeig har eg alltid i fryseren.
I dag hadde eg litt kål som måtte brukes etter jul og då kom eg på denne retten.
Eg har laget denne i crockpot men du kan lage denne ei panne eller i ildfast form i ovnen.
Kjøttdeigen:
- 1 pk kjøttdeig/karbonadedeig av svin,lam eller oksekjøtt.
- 1 egg
- 1 ts buljongpulver
- 1 ts salt
- 1 ss maizena
- 1 dl melk
Bland dette sammen og sett til side litt.
- 1 liten kålhode
- 1 ss heil pepper
- 1 ts maizena
- 3 dl kraft
- 1 ts salt
Ta 3 dl kjøttkraft eller buljong og bland inn 1 ts maizena. Legg dette i bunnen av crockpot eller ei ildfast form.
Skjær opp 1 lite kålhode og legg i forma. Strø over 1 ss heil pepper.
Lag kjøttdeigen over i klatter. Legg potetene over til slutt. Strø over salt.
Dersom du koker i crockpot setter du den på steam og high og steamer i 20-30 min.
Dersom du har den i ovnen dekker du til forma og steiker det på 180 grader i ca 50-60 min.
Så veldig godt ut.
Takk for det😀 eg liker dette veldig godt og hadde glemt kor godt og enkelt det egentlig er p lage 😀