Frokostrundstykker

frokostrundstykker med frø

  • 5 dl havregryn
  • 7 dl vatn
  • 2 ss margarin uten melk
  • 2 dl laktosefri melk
  • 1 dl linfrø
  • 1 ss psyllium
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 ts salt
  • 2 ts honning
  • 1 pakke gjær
  • ca 14 dl kveitemjøl
  • 1 egg til pensling
  • Maldonsalt til å strø oppå

Hell kokende vatn over havregryna og margarin og la det stå 10-15 min.

Bland i den kalde melka og vent til blandinga er fingervarm.

Ha i resten av ingrediensene, men hold litt igjen på mjølet. Når deigen slepper bolla er den passeleg.

La deigen bli elta i minst 10 min.

Heb deigen 1 time.

Bak ut ein firkant på ca 20 ganger 40 cm deig og del opp i passelige emner. Eg bakte den litt tynnere, men neste gang kommer eg til å Lagesen litt tjukkere slik at frokostbrøda blir litt tjukkere.

Legg på bakebrettet og etterhev i 40 min.

Steik 200 grader i ca 15-20 min.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg