frokostrundstykker med frø
- 5 dl havregryn
- 7 dl vatn
- 2 ss margarin uten melk
- 2 dl laktosefri melk
- 1 dl linfrø
- 1 ss psyllium
- 1 dl gresskarkjerner
- 2 dl solsikkefrø
- 2 ts salt
- 2 ts honning
- 1 pakke gjær
- ca 14 dl kveitemjøl
- 1 egg til pensling
- Maldonsalt til å strø oppå
Hell kokende vatn over havregryna og margarin og la det stå 10-15 min.
Bland i den kalde melka og vent til blandinga er fingervarm.
Ha i resten av ingrediensene, men hold litt igjen på mjølet. Når deigen slepper bolla er den passeleg.
La deigen bli elta i minst 10 min.
Heb deigen 1 time.
Bak ut ein firkant på ca 20 ganger 40 cm deig og del opp i passelige emner. Eg bakte den litt tynnere, men neste gang kommer eg til å Lagesen litt tjukkere slik at frokostbrøda blir litt tjukkere.
Legg på bakebrettet og etterhev i 40 min.
Steik 200 grader i ca 15-20 min.
2 kommentarer
Spennende oppskrift.
Takk for det😀 de er og gode etter en tur i fryseren 😀