Årets grilldag som var lørdag 9 mai måtte selfølgelig feires med noko nydelig grillmat. Her hos meg vart det heilgrilla entrecôte med fløtegratinerte poteter, steikt løk, brokkoli og peppersaus 😁😁
Potetene
- 5 store poteter
- 3 dl fløyte
- 1 ts pepper
- 2 ts salt
- 1 kinesisk kvitløk
- 150 gr Raspa ost
Kutt opp poteter og ha dei i ei panne med salt, pepper og kvitløk. Kok opp og la det syde i 10 min. Ha alt i ei ildfast form og strø på ost og sett det på grillen.
Eg griller den på inndirekte varme ca 200 grader i ca 1 time.
Entrecôte
- 1 heilt entrecôte
- Salt
- Pepper
Gni kjøttet inn med salt og pepper og legg på grillen med steiketermometer. Steikte på inndirekte varme, til slutt legger eg det på direkte varme for å få steikeskorpe. Du steiker til det når den varmen du ønsker.
Du griller på 100 grader i 1 time
200 grader i 1 time
Så har du på direkte varme i 5 min
La kjøttet kvile 15-20 min
Tilbehør
- peppersaus. Link her👉 https://lailasmat.blogg.no/peppersaus.html
- Brokkoli, kok i salta vatn i 15-20 min.