Helgas julekake
Denne oppskrifta har eg fått frå svigerinna mi og er ein slager til jul. Viktig å lage den litt tid på forhånd då den blir bedre og bedre jo lenger den får stå å godgjera seg i kjøleskapet. Måtte sjølvsagt smake på den igår og den er godkjent i år og👍
- 250 gr smør(blå melange)
- 250 gr sukker
- 4 store eller 5 små egg
- 300 gr kveitemjøl
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 1 ts nellik
- 1 ts natron
- 2 ts vaniljesukker
- 200 gr tørka aprikos
- 150 gr fiken
- 100 gr fruktblanding-svisker
- 100 gr coctailbær
- 100 gr valnøtter
- 1 dl konjakk/brandy eller eplejuice
slik gjer du:
- Kutt opp frukt, nøtter og ha på konjakk kvelden før du lager kaka.
- visp smør og sukker kvitt.
- ha i eit egg om gongen og rør.
- bland mjølet og krydderet sammen før du blander dette med frukta.
- ha fruktblandinga i det rørte smøret.
- Bruk ei form på 2 liter eller to på 1 liter.
- Steik på midterste rille i ovnen på 160 grader i 90 min. dersom du bruker 1 liters former steiker du litt kortare tid.
6 kommentarer
Hei 🙂 Eg har tenkt å laga denne kaka til jul, og lurer på kor mange veker den kan halda seg i kjøleskapet?
Den holder seg i fleire mnd i kjøleskapet og blir bedre og bedre jo lenger den får stå i kjøleskapet
💕
Så bra 😀 Takk for svar Laila <3
Bare hyggelig 💕
Hei Laila! Takk for at du minna meg på denne, no skal eg laga den att – etter gamalt!
Kjekt at du vil lage den.☃️ Høyrer jula til denne