Helgas julekake(fruktkake)

Helgas julekake

Denne oppskrifta har eg fått frå svigerinna mi og er ein slager til jul. Viktig å lage den litt tid på forhånd då den blir bedre og bedre jo lenger den får stå å godgjera seg i kjøleskapet. Måtte sjølvsagt smake på den igår og den er godkjent i år og👍

  • 250 gr smør(blå melange)
  • 250 gr sukker
  • 4 store eller 5 små egg
  • 300 gr kveitemjøl
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts nellik
  • 1 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 gr tørka aprikos
  • 150 gr fiken
  • 100 gr fruktblanding-svisker
  • 100 gr coctailbær
  • 100 gr valnøtter
  • 1 dl konjakk/brandy eller eplejuice

slik gjer du:

  1. Kutt opp frukt, nøtter og ha på konjakk kvelden før du lager kaka.
  2. visp smør og sukker kvitt.
  3. ha i eit egg om gongen og rør.
  4. bland mjølet og krydderet sammen før du blander dette med frukta.
  5. ha fruktblandinga i det rørte smøret.
  6. Bruk ei form på 2 liter eller to på 1 liter.
  7. Steik på midterste rille i ovnen på 160 grader i 90 min. dersom du bruker 1 liters former steiker du litt kortare tid.
6 kommentarer
    1. Hei 🙂 Eg har tenkt å laga denne kaka til jul, og lurer på kor mange veker den kan halda seg i kjøleskapet?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg