Kinesisk pepperbiff

Kinamat er noko eg er veldig glad i og dette er jo så enkelt å lage heime. Det smaker like godt som på restaurant.

Prøv denne deilige retten du og.

4 Porsjoner

Marinade til kjøttet:

• 500 GR ytrefilet/mørbrad okse

• 4 Ts sesamolje

• 3 Ts natron

• 4 Ss soyasaus

• 1 Ts salt

• 2 Ts knust pepper

Mariner dette i minimum 4 timer. Kan godt stå natta over. Skyll godt og la vatnet renne av før steiking.

Ha Maizenna i ei bolle og vend kjøttet i dette før fritering i olje. Friter til kjøttet får ein fin brun farge og er litt sprøtt.

Legg kjøttet i ei skål med papir i slik at det får renne av seg overflødig fett frå friteringa

Saus:

• 5 dl oksekraft/1 cup. Oksefond i 5 5 dl vatn

• 2 Ss maizenna

• 1 dl soyasaus mørk

• 1/2 dl ketjap manis

• 3 Ts sesamolje

• 1 Ss knust svart pepper(smak til om du vil ha meir)

Smak til med salt

Bland alle ingrediensene og kok opp, slå over kjøttet rett før servering

Grønsaker:

• 1 stor løk

• 1 pk wokblanding klassisk

• 1 bx vannkastanje

skjær opp løk og stek i 1 Ss olje. Når løken er blank ha i grønnsakene og wok i min og slå så over sausen og kok videre i 5 min.

Rett før servering slår du sausen over kjøttet og serverer med ris til. Eg reknar 1 dl tørr ris PR person.

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg