Kinamat er noko eg er veldig glad i og dette er jo så enkelt å lage heime. Det smaker like godt som på restaurant.
Prøv denne deilige retten du og.
4 Porsjoner
Marinade til kjøttet:
• 500 GR ytrefilet/mørbrad okse
• 4 Ts sesamolje
• 3 Ts natron
• 4 Ss soyasaus
• 1 Ts salt
• 2 Ts knust pepper
Mariner dette i minimum 4 timer. Kan godt stå natta over. Skyll godt og la vatnet renne av før steiking.
Ha Maizenna i ei bolle og vend kjøttet i dette før fritering i olje. Friter til kjøttet får ein fin brun farge og er litt sprøtt.
Legg kjøttet i ei skål med papir i slik at det får renne av seg overflødig fett frå friteringa
Saus:
• 5 dl oksekraft/1 cup. Oksefond i 5 5 dl vatn
• 2 Ss maizenna
• 1 dl soyasaus mørk
• 1/2 dl ketjap manis
• 3 Ts sesamolje
• 1 Ss knust svart pepper(smak til om du vil ha meir)
Smak til med salt
Bland alle ingrediensene og kok opp, slå over kjøttet rett før servering
Grønsaker:
• 1 stor løk
• 1 pk wokblanding klassisk
• 1 bx vannkastanje
skjær opp løk og stek i 1 Ss olje. Når løken er blank ha i grønnsakene og wok i min og slå så over sausen og kok videre i 5 min.
Rett før servering slår du sausen over kjøttet og serverer med ris til. Eg reknar 1 dl tørr ris PR person.
Ser nydelig ut. Gratulerer med ny bloggside 😍
Takk for det Siv Ellen😀 dette blir spennende 👍😀