Lammegryte

Lammegryte

Dette er ei gryte som eg laget veldig mye for ca 20 år siden og hadde egentlig glemt den. I dag vil eg børste støvet av denne oppskrifta og prøve meg på den igjen. Den er aldeles nydelig

• 1200 gr lammekjøtt av lårskiver

• 2 ss smør

• Salt og pepper til å strø eit fint lag på kjøttet før steiking. Ca 1-2 ts av begge deler.

• Ein liten kvast timian eller 1 ts tørka

• 1-2 lauberblad

• 2 gul løk

• 1 kinesisk kvitløk raspa

• 2 BX mutti tomater

• 2 dl vann

• smak til med salt pepper og grønsaksfond

Skjær kjøttet i store biter og brun det ha på salt og pepper. Ha i laubærblad og timian. Dersom det er bein på kjøttet har du dette med for god smak på sausen ?

Skjær løken i litt store biter/båter og ha i sammen med kjøttet.

Ha i tomatene og vann . Kok under lokk i 1-2 timer.

Server med ris, poteter, potetstappe eller pasta. Det er og godt med brød til denne gryta.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg