Lammegryte
Dette er ei gryte som eg laget veldig mye for ca 20 år siden og hadde egentlig glemt den. I dag vil eg børste støvet av denne oppskrifta og prøve meg på den igjen. Den er aldeles nydelig
• 1200 gr lammekjøtt av lårskiver
• 2 ss smør
• Salt og pepper til å strø eit fint lag på kjøttet før steiking. Ca 1-2 ts av begge deler.
• Ein liten kvast timian eller 1 ts tørka
• 1-2 lauberblad
• 2 gul løk
• 1 kinesisk kvitløk raspa
• 2 BX mutti tomater
• 2 dl vann
• smak til med salt pepper og grønsaksfond
Skjær kjøttet i store biter og brun det ha på salt og pepper. Ha i laubærblad og timian. Dersom det er bein på kjøttet har du dette med for god smak på sausen ?
Skjær løken i litt store biter/båter og ha i sammen med kjøttet.
Ha i tomatene og vann . Kok under lokk i 1-2 timer.
Server med ris, poteter, potetstappe eller pasta. Det er og godt med brød til denne gryta.
Denne her er magisk 😍
Ja det er den🥰 barndomsminner?
Denne skal eg laga ein dag – har noko kjøt i frysen som må brukast. Takk for tips!
Den er og god om du putter oppi litt grønsaker🤩