Lammegryte

Lammegryte

Dette er ei gryte som eg laget veldig mye for ca 20 år siden og hadde egentlig glemt den. I dag vil eg børste støvet av denne oppskrifta og prøve meg på den igjen. Den er aldeles nydelig

• 1200 gr lammekjøtt av lårskiver

• 2 ss smør

• Salt og pepper til å strø eit fint lag på kjøttet før steiking. Ca 1-2 ts av begge deler.

• Ein liten kvast timian eller 1 ts tørka

• 1-2 lauberblad

• 2 gul løk

• 1 kinesisk kvitløk raspa

• 2 BX mutti tomater

• 2 dl vann

• smak til med salt pepper og grønsaksfond

Skjær kjøttet i store biter og brun det ha på salt og pepper. Ha i laubærblad og timian. Dersom det er bein på kjøttet har du dette med for god smak på sausen ?

Skjær løken i litt store biter/båter og ha i sammen med kjøttet.

Ha i tomatene og vann . Kok under lokk i 1-2 timer.

Server med ris, poteter, potetstappe eller pasta. Det er og godt med brød til denne gryta.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg