Pinnekjøtt er for meg den ultimate julemiddagen Eg salter og tørker pinnekjøttet mitt sjølv. Kjøttet er kjøpt fra ein lokal bonde.
Min måte å tilberede kjøttet på er heilt ordinært slik eg har gjort det i alle år.
Beregne 500 gr kjøtt PR person.
vatne kjøttet natta over ca 6-9 timer.
Damp kjøttet over rist/pinner/poteter til kjøttet slipper beinet. Det tok 3 timer denne gangen.
Kålrotstappe
- 2 små Kålrot
- 2 Poteter
- 1-2 Gulrøtter
- 1-2 ss Melange blå
- Salt
- Pepper
- Muskat
- 2 dl fløyte
- 1-2 dl kraft fra kjøttet
Kok grønsakene mør. Ha i 1 ss melange og 1-2 dl fløyte og kraft fra kjøttet til stappa er passe tjukk. Du trenger ikkje ha i mjøl då potetene jevner stappa.
Har lagt ved link til korleis eg gjer det når eg salter og tørker kjøttet.
https://lailasmat.blogg.no/salting-og-torking-av-pinnekjott-fenalar.html
0 kommentarer