Kalvesnitzel
- 150-200 gr kalvekjøtt PR person. Bruk td kalveflatbiff
- Salt og pepper
- 2 egg
- 1 dl kveitemjøl
- 2 dl brødrasp
- Blå Melange eller laktosefritt smør
Skjær kjøttet i 1 cm tynne skiver. Bank dei flate med en biffbanker. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Dypp kjøttet først i mjølet deretter i egg og til slutt i brødrasp. Ha det rett i varm panne med smeltet smør. Steik 2-4 min på kvar side til dei er sprø.
Server med erter, blomkål og poteter. Det er og godt med en deilig saus til.
Kalvereduksjon
https://lailasmat.blogg.no/sauskalvereduksjon.html
2 kommentarer
Det er så godt! Husker vi banket og slo hundrevis av kilo kalvesnitsel i læretiden på Royal Garden. Gode minner 🙂
Det er første gang eg lager dette, men definitivt ikkje siste. Det var veldig godt 😀