Verdens brøddag
Hele verden spiser brød, i sine forskjellige varianter. Den 16. oktober feirer vi verdens brøddag, en dag markert i Norge i mange år.
Dagen er satt på samme dag som FN sin matvaredag fordi denne dagen er til for å «skape oppmerksomhet rundt behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle.»
Brød er jo på alle måter også en av de få matvarene som spises over alt, i alle land og alle kulturer – i forskjellige variasjoner. Vi mennesker har spist brød i minst 10 000 år!
Mens vi i Norge gjerne sverger til grovbrød med pålegg, har andre land sine spesialiteter.
Her finner dåke er utvalg av mine brødvarianter⤵️⤵️⤵️
Kornbrød
https://lailasmat.blogg.no/grovt-kornbrod.html
Grovbrød
https://lailasmat.blogg.no/grovt-brod.html
Gulrotbrød
https://lailasmat.blogg.no/gulrotbrod.html
Brød uten gjær
https://lailasmat.blogg.no/brod-uten-gjaer.html
Speltbrød
https://lailasmat.blogg.no/speltbrod.html
Loff med sprø skorpe
https://lailasmat.blogg.no/loff-med-spro-skorpe.html
Gourmetloff
https://lailasmat.blogg.no/gourmetloff.html