Verdens brøddag

Verdens brøddag

 Hele verden spiser brød, i sine forskjellige varianter. Den 16. oktober feirer vi verdens brøddag, en dag markert i Norge i mange år.

Dagen er satt på samme dag som FN sin matvaredag fordi denne dagen er til for å «skape oppmerksomhet rundt behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle.» 

 

Brød er jo på alle måter også en av de få matvarene som spises over alt, i alle land og alle kulturer – i forskjellige variasjoner. Vi mennesker har spist brød i minst 10 000 år!

 

Mens vi i Norge gjerne sverger til grovbrød med pålegg, har andre land sine spesialiteter.

Her finner dåke er utvalg av mine brødvarianter⤵️⤵️⤵️

Kornbrød

https://lailasmat.blogg.no/grovt-kornbrod.html

Grovbrød

https://lailasmat.blogg.no/grovt-brod.html

Gulrotbrød

https://lailasmat.blogg.no/gulrotbrod.html

Brød uten gjær

https://lailasmat.blogg.no/brod-uten-gjaer.html

Speltbrød

https://lailasmat.blogg.no/speltbrod.html

Loff med sprø skorpe

https://lailasmat.blogg.no/loff-med-spro-skorpe.html

Gourmetloff

https://lailasmat.blogg.no/gourmetloff.html

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg