Verdens brøddag

Verdens brøddag

 Hele verden spiser brød, i sine forskjellige varianter. Den 16. oktober feirer vi verdens brøddag, en dag markert i Norge i mange år.

Dagen er satt på samme dag som FN sin matvaredag fordi denne dagen er til for å «skape oppmerksomhet rundt behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle.» 

 

Brød er jo på alle måter også en av de få matvarene som spises over alt, i alle land og alle kulturer – i forskjellige variasjoner. Vi mennesker har spist brød i minst 10 000 år!

 

Mens vi i Norge gjerne sverger til grovbrød med pålegg, har andre land sine spesialiteter.

Her finner dåke er utvalg av mine brødvarianter⤵️⤵️⤵️

Kornbrød

https://lailasmat.blogg.no/grovt-kornbrod.html

Grovbrød

https://lailasmat.blogg.no/grovt-brod.html

Gulrotbrød

https://lailasmat.blogg.no/gulrotbrod.html

Brød uten gjær

https://lailasmat.blogg.no/brod-uten-gjaer.html

Speltbrød

https://lailasmat.blogg.no/speltbrod.html

Loff med sprø skorpe

https://lailasmat.blogg.no/loff-med-spro-skorpe.html

Gourmetloff

https://lailasmat.blogg.no/gourmetloff.html

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg