Morsdag og fastelaven på lailasmat

På søndag er det fastelaven og morsdag. To ting som gir oss mulighet til å lage noko ekstra godt både til middag og kaffikosen

Grillbein med deilig tilbehør blir min morsdagsmiddag🥰🥰🥰

https://lailasmat.blogg.no/grillbein-med-3-2-1-metoden.html

Eller kva med heilsteikt mørbrad? Ikkje verst det 🥰

https://lailasmat.blogg.no/heilsteikt-morbrad.html

Vannbakkels med bringebær er både friskt og godt👍

https://lailasmat.blogg.no/vannbakkels-med-bringebaerkrem.html

Boller høyre og til på fastelaven 🤞

https://lailasmat.blogg.no/lailas-tangzhong-boller-2.html

Kake på morsdagen, då blir mor glad😍

https://lailasmat.blogg.no/fromasjkaje-med-mandelbunn-og-alternativt-sukker.html

Middagsmeny med baketips veke 6

 

 

Middagsmeny veke 6

Planlegg middagen din for heile veka så blir det ein lek å lage middag💕 Handler du for heile veka så sparer du både tid og penger og det er jo lurt. 🥰

Veke 6👇👇👇👇

Mandag:Pølsepytt

https://lailasmat.blogg.no/polsepytt-med-litt-kjottdeig.html

Tirsdag:Pølsegryte

https://lailasmat.blogg.no/enkel-polsegryte.html

Onsdag:Koteletter i brun saus

https://lailasmat.blogg.no/koteletter-i-brun-saus.html

Torsdag:Lettsaltet lange

https://lailasmat.blogg.no/lettsaltet-lange-med-gulrotstuing.html

Fredag:Kokt sjøkreps

https://lailasmat.blogg.no/kokt-sjokreps-pa-loff.html

Lørdag:Svinefilet med sennepssaus

https://lailasmat.blogg.no/svinefilet-med-sennepsaus.html

Søndag:Ferskt kjøtt og løksaus

https://lailasmat.blogg.no/fersk-kjott-og-loksaus.html

Baketips: Deilig fransk kake perfekt til sjokoladeelskeren

https://lailasmat.blogg.no/gateau-marcel.html

Middagsmeny med baketips veke 5

 

Middagsmeny veke 5

Planlegg middagen din for heile veka så blir det ein lek å lage middag💕 Handler du for heile veka så sparer du både tid og penger og det er jo lurt. 🥰

Veke 5👇👇👇👇

Mandag:ostesmørbrød med tacorester

https://lailasmat.blogg.no/taco-ostesmorbrod.html

Tirsdag:Kokt rogn med godt tilbehør

https://lailasmat.blogg.no/kokt-rogn-med-godt-tilbehor.html

Onsdag:Kylling med grønsaker

https://lailasmat.blogg.no/kylling-med-gronsaker-pa-grillen.html

Torsdag:Pannesteikt lysing

https://lailasmat.blogg.no/pannesteikt-lysing.html

Fredag:Kvit pizza

https://lailasmat.blogg.no/kvit-pizza-med-karamellisert-lok.html

Lørdag:Svinekjøtt i sursøt saus

https://lailasmat.blogg.no/svinekjott-i-sursot-saus-med-sukkererstatning.html

Søndag:Kjøttboller med potetmos

https://lailasmat.blogg.no/kjottboller-med-floytesaus.html

Søt fristelse:Snopekake med alternativt sukker

https://lailasmat.blogg.no/snopekake-med-alternativt-sukker.html

Middagsmeny veke 4 med baketips

 

Middagsmeny veke 4

Planlegg middagen din for heile veka så blir det ein lek å lage middag💕 Handler du for heile veka så sparer du både tid og penger og det er jo lurt. 🥰

Veke 4👇👇👇👇

Mandag:Biffsnaddergryte

https://lailasmat.blogg.no/biffsnaddergryte.html

Tirsdag:Fiskekaker på grønsakseng

https://lailasmat.blogg.no/fiskekaker-pa-gronsakseng.html

Onsdag:Bondeomelett

https://lailasmat.blogg.no/bondeomelett.html

Torsdag:Kjapp fiskepytt i airfryer(kan bruke vanlig steikovn)

https://lailasmat.blogg.no/kjapp-fiskepytt-i-airfryer.html

Fredag:Tacosuppe

https://lailasmat.blogg.no/tacosuppe.html

Lørdag:Grillbein

https://lailasmat.blogg.no/grillbein-med-3-2-1-metoden.html

Søndag:Himmelsk svinefilet

https://lailasmat.blogg.no/himmelsk-svinefilet-ned-klissete-saus.html

Baketips:Glutenfri Brownie

https://lailasmat.blogg.no/glutenfri-brownie-saftig-og-god.html

Kalkunfilet

 

Kalkunfilet på nyttårsafta. Det passer fint at de selger fileter av kalkun. Ein heil kalkun er litt i overkant for to personer🥰🎉😇

  • 1 kalkunfilet denne var 600 gr
  • 2-3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts kvitløkspulver
  • 1/2 lime, safta
  • 3 klementiner, safta
  • 1 appelsin, safta
  • 1 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 1 lauberblad
  • 1-2 ss brunt sukker eller Sukkr gold

Krydre med salt, pepper, kvitløkspulver og løkpulver

Legg fileten i ei skål.

Ha på lime, appelsin,clementin, sukker, lauberblad, kanelstang og stjerneanis.

La det stå på benken i minst 4 timer. Du kan marinere og sette i kjøleskapet 1-2 dager før det skal brukes.

Eg steiker kalkunfileten i min nye ovn på kalkunfiletprogrammet🤣😇Lar kalkunen kvile i minst 15 min mens eg lager sausen.

Du kan og steike heilt vanlig 🥰

200 grader i ca 35 min eller til du når 64 grader. Dei siste  gradene stig det under kviling

Serveres med dampa poteter, rosenkål som er dampa, waldorfsalat og saus

Waldorfsalat:

https://lailasmat.blogg.no/waldorfsalat-ala-laila.html

Saus:

  • 2 ss smør/margarin
  • 2 ss kveitemjøl
  • 5 dl Kraft
  • 1 dl Fløyte
  • Salt
  • Pepper

Brun mjøl og smør og tilsett krafta litt etter litt. La det koke i 10-15 minutter.

Tilsett fløyten til slutt og kok opp. Smak til med salt og pepper

Middagsmeny veke 3

 

Middagsmeny veke 3

Planlegg middagen din for heile veka så blir det ein lek å lage middag💕 Handler du for heile veka så sparer du både tid og penger og det er jo lurt. 🥰

Veke 3👇👇👇👇

Mandag:Pastasalat

https://lailasmat.blogg.no/pastasalat-med-roykt-skinke.html

Tirsdag:Steikt laks

https://lailasmat.blogg.no/steikt-laks.html

Onsdag:Kjøttdeiggryte

https://lailasmat.blogg.no/kjottdeiggryte.html

Torsdag:Breiflabb med himmelsk saus

https://lailasmat.blogg.no/breiflabb-med-himmelsk-saus.html

Fredag:Tacofredag

https://lailasmat.blogg.no/tacofredag-pa-lailasmat.html

Lørdag:Pizza

https://lailasmat.blogg.no/pizza-med-kjottboller.html

Søndag:Frikkase med oksekjøtt

https://lailasmat.blogg.no/frikkase-med-oksekjott.html

Fikenmarmelade

Dersom du har fiken igjen etter jul. Ikkje fortvil🥰 Desse kan du lage deilig fikenmarmelade av. Desse kan lages uten å tilsette sukker. Mi oppskrift er med litt tilsatt sukker.

  • 600 gr fiken
  • 4 dl av bløytevatnet
  • 1 sitron safta
  • 1 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 200 gr sukker

Legg fiken i vatn natta over.

Kutt opp i små biter og tilsett vatn, sitron, stjerneanis og kanelstang.

Kok opp og la dei småkoke  i 35 min.

Tilsett sukker og kok videre til du får ein fyldig marmelade der fiken dett frå kvarandre. Dette tar litt tid👍

Middagsmeny veke 2

 

Middagsmeny veke 2

Planlegg middagen din for heile veka så blir det ein lek å lage middag💕 Handler du for heile veka så sparer du både tid og penger og det er jo lurt. 🥰

Veke 2👇👇👇

Mandag:Restesuppe

https://lailasmat.blogg.no/restesuppe.html

Tirsdag:Ovnsomelett

https://lailasmat.blogg.no/ovnsomelett.html

Onsdag:Brokkolisuppe

https://lailasmat.blogg.no/brokkolisuppe.html

Torsdag:Ryggfilet av torsk

https://lailasmat.blogg.no/ryggfilet-av-torsk.html

Fredag:Nachos

https://lailasmat.blogg.no/nachos.html

Lørdag: Grilla biff

https://lailasmat.blogg.no/grilla-biff-med-peppersaus.html

Søndag: Kjøttkaker

https://lailasmat.blogg.no/farmors-kjottkaker.html

Fløytekake

 

Fløytekake er ikkje ofte eg lager. Eg brukte eit halvt sukkerbrød. Steikte det i to former, den andre halve vart brukt til ice suprise😀

  • 1 sukkerbrød
  • 6/9 dl Fløyte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss sukket
  • 150 gr frosne Bringebær
  • 1 dl Melk til dynking

Sukkerbrød

  • 5 egg
  • 150 gr sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 150 gr Kveitemjøl

Skill eggeplommer og eggekviter i kvar si skål.

Visp eggedosis av sukker og eggeplommer.

Bland forsiktig inn kveitemjøl og bakepulver.

Til slutt vender du inn eggekvitene.

160 grader

30 til 40 min nederst i ovnen

26 cm form, del røra i to/tre former

Montering av kaka

  • legg ein av botnane på eit fat.
  • Dynk med melk på alle botnane
  • Ha på bringebærsyltetøy
  • Ha på fløyte
  • Knus bringebær over fløyten
  • Dersom du bruker tre botner har du på syltetøy, fløyte og bær igjen.
  • Smør fløyte over kaka og pynt med resten av fløyten.
  • Pynt kaka med bær eller snop slik eg gjorde her.(hadde ikkje bær til å pynte med)

 

Ice suprise

 

 

Ice suprise er det veldig lenge siden eg har laget. Det er veldig god dessert.

  • 1/2 sukkerbunn
  • 2 Banan
  • 1/2-1 liter is
  • 5 ss Jordbærsyltetøy
  • 2 ss Oboy pulver
  • 4-6 Eggekviter
  • 7 ss Sukker

Sukkerbrød

  • 5 egg
  • 150 gr sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 150 gr Kveitemjøl

Skill eggeplommer og eggekviter i kvar si skål.

Visp eggedosis av sukker og eggeplommer.

Bland forsiktig inn kveitemjøl og bakepulver.

Til slutt vender du inn eggekvitene.

160 grader

30 til 40 min nederst i ovnen

26 cm form, del røra i to former

Marengs

Bland sammen eggekviter og sukker og ha det over vannbad til sukkeret er smelta.

Visp til marengsen er blank og stiv.

Montering.

Begynn med sukkerbrød

Ha på syltetøy

Skjær opp bananer og ha dei på sukkerbrødet

Ha på is

Til slutt har du på marengs. Pass på at du dekker isen heilt slik at den ikkje smelter.

Brenn av marengsen med ein brenner, eller ha den i ovnen mex grillelementet til du får ei brun overflate.

Så er det berre til å nyte🥰